,

DEKLETA – KAKO DO ČVRSTE ZADNJICE IN MANJ MAŠČOBE?

Si tudi ve želite čvrstih in lepo oblikovanih nog in zadnjice? Prvi korak za lepo oblikovano telo je urejena prehrana, pri čemer moramo strmeti k cilju izgube telesne maščobe do 10-12 % (moški) in 12-20 % (ženske). Kako to storimo s prehrano?

  • Obroke načrtujte vnaprej in naj jih bo vsaj 5;
  • izbirajte živila s čim manjšim deležem sladkorja (navadni jogurt namesto sadnega);
  • ne pijte kalorij (izogibajte se sladkanim pijačam, kapučinom, sladkim smoothiejem itd.);
  • jejte več zelenjave (vlaknin), polnovredna brezglutenska živila, meso in morsko hrano;
  • zajtrkujte maščobna in beljakovinska živila, ogljikove hidrate pa vnašajte okoli treninga.

 

KAKO IZBRATI PRAVILNE OBROKE, ŽIVILA IN KAKO USTREZNO NAČRTOVATI SVOJ JEDILNIK?

V ta namen pri Pro-FIT Team ponujamo edinstveno formulo jedilnikov + svetovanja, tako da lahko v poletnem paketu Pro-FIT 8-ka za 25,00 EUR ponovno dobite jedilnik s svetovanjem za svoj primer, s katerim boste dosegli maksimalne rezultate še to poletje, »dieto« pa boste zmožni vzdrževati vseživljenjsko, ne samo mesec ali dva kot do zdaj!

 

KAKO Z VADBO VPLIVATI NA IZGUBO MAŠČOBE IN OBLIKOVANO ZADNJICO TER NOGE?

Vsekakor začnite vadbo in vaš program (trening) s kompleksnimi vajami, ki vključujejo večsklepna gibanja in večje mišične skupine. V kolikor imate dobro aerobno podlago, izvajajte šprinte ali visokointenzivno intervalno vadbo (HIIT), izogibajte pa se pogostim dolgotrajnim aktivnostim, ki prinašajo več škode kot koristi. V kolikor potrebujete trening za svoje cilje (vadbo v naravi ali fitnesu) smo vam ponovno na voljo z julijskim akcijskim paketom, kjer za 39,90 eur dobite vodeno vadbo (plan) in GRATIS 1 kg Aminostar beljakovinskega nadomestka obrokov!

 

Še odlična vaja za zadnjico in mišice zadnje lože, ki jo s svetlolaso boljšo polovico ekipe, Katjo, izvajava na osebnem treningu. Gre za modifikacijo klasičnega mrtvega dviga, znanega pod imenom »good morning«. Vajo izvajate, tako da si breme naložite na zgornja vlakna m. trapezius (pod 7. cervikalno vretence, ki ga prepoznate po izbočenem trnu), nato se z rahlo (5-8 %) pokrčenim kolenom nagibate naprej za kot 60-90 stopinj, odvisno, na kateri točki čutite aktivacijo mišic zadnjih (gluteus maximus) in zadnje lože (hamstrings). Poskrbite, da bo do gibanja prihajalo samo v kolčnem sklepu, ostali deli telesa naj mirujejo.

 

Mark BUDLER

Osebni trener Fitnes zveze Slovenije

Fitnes FORMA & Aminostore