,

GIBANJE JE ZDRAVO, ČE JE GIBANJE PRAVILNO!

Na vprašanje, ali je gibanje zdravo, bi verjetno kaj hitro odgovorili, da vsekakor JE! Drži, gibanje je zdravo, ampak pod pogojem, da je gibanje pravilno, zdravilno, učinkovito in nadzorovano. To velja še posebej, ko gre za tveganje poškodb kolen in hrbtenice…

Ekipa Pro-FIT Team se je zbrala na nedavnem praktičnem strokovnem posvetu, kjer smo največ pozornosti namenili tej tematiki, preventivnemu vidiku pri načrtovanju vadbe in vključevanju določenih elementov (izolacijska krepitev mišic, odpravljanje mišičnih neravnovesij, stretching in testiranje gibljivosti ter mobilnosti), ki pomagajo preprečiti poškodbe mišic, mišično-vezivnega tkiva in sklepov. Ali že veste:

  • da največjih »tež« oz. obremenitev ni smiselno dvigovati zjutraj?
  • da naravne degenerativne spremembe vplivajo na vaše zmogljivosti?
  • kaj se dogaja s silami in navorom na koleno pri globokem počepu?
  • kakšna naj bo država pri mrtvih dvigih, počepih in kako je s hiperekstenzijo?
  • da ob poškodbah hrbta ležanje ni nujno prava rešitev?

Vse to in številna druga znanstvena in strokovna spoznanja moramo zlivati s praktičnimi izkušnjami, poslušati nasvete strokovnjakov in, nenazadnje, svoje telo, ko načrtujemo vadbeni program. Vse prepogosto se srečujemo z ljudmi, ki si z vadbo delajo več ŠKODE kot KORISTI.

Vsaj v začetku lahko priporočamo, da svoje telo in oblikovanje postave prepustite rokam strokovnjaka. Pri Pro-FIT Teamu ima vsaka zgodba svoj začetek: pri nas je to analizno-uvajalni trening, vsa potrebna testiranja in stopenjsko naravnan program vadbe in prehrane, ki vas bodo pripeljali do želenih rezultatov in naučili, kako pravilno samostojno trenirati.

info.profitteam@gmail.com

 

Mark BUDLER

  • Mentor Fitnes zveze Slovenije
  • Fitnes FORMA & Aminostore & Herkul