,

KATERA JE NAJBOLJŠA VAJA ZA TREBUŠNJAKE IN IZGUBO MAŠČOBE?!

Še vedno najbolj pogosto vprašanje v fitnesu in na našem elektronskem naslovu, ki pa žal nima enostavnega odgovora. Ljudje bi danes želeli »čudežne tabletke«, rešitve v trenutku, ampak tega ni – zato pri Pro-FIT Team ne skrbimo za diete, ampak spreminjamo življenjski slog, ki vam omogoča dolgotrajne rezultate.

coaching_top_quote_3

Torej, najboljša vaja za trebušne mišice?

1.)    Opazne trebušne mišice (rectus abdominis, obliquus externus in internus) so posledica nizkega odstotka telesne maščobe, ki mora znašati nekje pod 9,5 %. Pri tem ne pomagajo vaje za trebušne mišice, ampak ustrezni trening, pravilno dihanje in aktivacija stabilizatorjev med izvedbo kompleksnih (večsklepnih) vaj. Ne boste verjeli, ampak tisti, pri katerih so trebušne mišice najbolj izrazite, vaj za trebuh sploh ne izvajajo.

2.)    Želite izgubiti maščobo in hkrati pridobivati mišično maso? Tak proces ni mogoč, je le pobožna želja in nekateri mislijo, da se jim to dogaja, ampak je to zgolj vidna posledica povečanega tonusa in hkratne izgube maščevja. Kot drugo, želite izgubiti maščobo na trebuhu, stegnih ali bokih? Žal, ampak res žal, lokalna izguba maščobe (v veliki meri) ni mogoča…zmanjšanje velikosti maščobnega tkiva je dolgotrajen proces, ki se ponavadi šele v končni fazi zgodi na mestih, kjer si najbolj želite.

Obe vprašanji oz. želji posameznikov zahtevata zelo specifičen in individualno naravnan trening, prav tako pa morate pozabiti na nekatere mite, ki veljajo s trebušnjaki – med drugim take zgodbe prodaja tudi Studio Moderna, ampak še enkrat poudarjam, da z vajami za trebušnjake ne boste naredili skoraj ničesar koristnega.

Za vsa ostala vprašanja in sestavljen trening / jedilnik, ki vas bo pripeljal do želenih rezultatov, smo vam na voljo mi – vedno po dostopnih in ugodnih cenah! Naše pravilo je: dajmo ljudem to, kar potrebujejo, ne to, kar si želijo!

 

Mark BUDLER

Fitnes FORMA & AMINOSTORE

Osebni trener Fitnes zveze Slovenije