PREDAVANJE: MOČ PREHRANE IN VADBE

Vabimo vas na predavanje, ki bo v Četrtek, 24. 3. 2020, ob 17.30 v VELIKI DVORANI gostilne Galeb (K čolnarni 29, 2354 Bresternica).

Predavanje je namenjeno vsem, ki želite izvedeti resnico o vlogi, ki jo imata PREHRANA in VADBA na kvaliteto našega življenja ter kako ju lahko prilagodimo tako, da nam bosta v največji možni meri pomagali doseči najboljše rezultate v športu, zdravju, počutju in življenju nasploh.

Gostje na dogodku bodo vrhunski strokovnjaki, ki nam bodo vsak s svojega področja predali strokovno podprto znanje in nas naučili, kako ta znanja uspešno implementirati v vsakdanje življenje. 

Obravnavali bomo zanimiva področja vadbe in prehrane:

Manipuliranje z nizkim vnosom ogljikovih hidratov pri rekreativcih

Rekreativci in zasedena populacija z omejenim vnosom OH

LCHF-prehrana za suboptimalne športne zmogljivosti?

KAKO omejevanje OH podpira/zavira vaše cilje?

-dr. Mark Budler

LCHF-prehrana v športu: priložnosti, ovire in vpliv na športne zmogljivosti

Umestitev LCHF-prehrane v vrhunski šport.V

Vpliv omejevanja OH na športne zmogljivosti.

Napotki za optimalne športne rezultate z manipulacijo makrohranil.

-mag. Severin Lipovšek

Posodobljene prehranske smernice in hormonski vidik LCHF-prehrane

Sodobne prehranske smernice v povezavi s hormonskih ravnovesjem v telesu.

dr.med.spec Ivica Flis Smaka

Reverzibilni učinki zdrave prehrane na diabetes tipa 1

Izkušnje aktivne športnice in prehranske blogerke z zdravljenjem “brez sladkorja”

Kako s pravo prehrano in omejevanjem OH upravljati kronične bolezni in ob tem ostati aktiven.

-Lana Matjašič

PREDAVATELJI

MARK BUDLER, eden od ustanoviteljev Pro-FIT Team, magister kemijskih tehnologij in biomaterialov, zato zelo dobro pozna temelje nutricionistike in biokemijo prehrane ter človeškega organizma. Specializiran je za področje izgube telesne maščobe (hormonska modulacija) in funkcionalno hipertrofijo pri treniranju rekreativnih in profesionalnih športnikov.

Ne samo, da je eden od ustanoviteljev Pro-FIT Teama, je tudi magister kemijskih tehnologij, zato zelo dobro pozna temelje nutricionistike in ima strokovno podlago za razumevanje BIOKEMIJE prehrane in človeškega organizma. Je strokovni sodelavec po licenčnem programu Fitnes zveze Slovenije in vodi osebne, športne in kondicijske treninge v Mariboru in Ljubljani.

Specializiran je za področje IZGUBE TELESNE MAŠČOBE (hormonska modulacija) in funkcionalno hipertrofijo pri treniranju rekreativnih in profesionalnih športnikov.

Je predavatelj iz področja nutricionistke in živilskih tehnologij in zunanji sodelavec časopisne hiše Večer, za katero redno piše članke o prehrani in vadbi.

IVICA FLIS SMAKA, dr. med., spec. fizikalne in regenerativne medicine, ki je po končani specializaciji v Ljubljani svoje znanje nadgrajevala tudi v tujini. Odlikuje jo široka kombinacija znanj s področja vzhodnih medicinskih znanosti, alternative in funkcionalne medicine, ki jih v praksi vsakodnevno kombinira in tako zagotavlja celostni pristop k reševanju različnih zdravstvenih težav.

Za vse, ki je še ne poznate pa naj povemo, da gre za zdravnico, ki postavlja človeka na prvo mesto. Pri celostni obravnavi svojih pacientov pa ob sodobnih dognanjih medicine upošteva tudi tradicionalno in ljudsko medicino – seveda v sozvočju znanosti.

S tako kombinacijo “medicine po meri človeka” ljudi spodbuja k spremembam v načinu življenja, ki vodijo k boljšemu zdravju in polnejši energiji.

Svoje poslanstvo vidi v osveščanju in usmerjanju bolnikov po poti do najboljšega zdravja po najbolj naravni poti in z najbolj sodobnimi terapijami.

SEVERIN LIPOVŠEK, magister kinezioloških znanosti, kondicijski trener vrhunskih športnikov in strokovnjak na področju športne in splošne prehrane. Praktično in raziskovalno je na svojih področjih aktiven že 15 let – med drugim je sodeloval tudi z olimpijskim prvakom Primožem Komusom in drugimi najboljšimi svetovnimi športniki, v svojem delu pa se srečuje tudi z bolniki, obolelimi za različnimi boleznimi. Je avtor knjig Moč prehrane v športu.

LANA MATJAŠIČ – Diabfit_Lana, rekreativna športnica, ki že od otroštva živi z diabetesom tipa 1. Posveča se raziskovanju vpliva prehrane na diabetes, je mojstrica sladkorju in okusu prijaznih receptov, predvsem pa oseba, ki ne pusti, da bi ji bolezen krojila življenje.

Zagotovi si EARLY BIRD vstopnico za SAMO 19,99EUR

Cena je rezervirana za PRVIH 50 PRODANIH VSTOPNIC!

Nakup vstopnice je možen na spodnji povezavi pri soorganizatorju dogodka Pajs Brez Obresti.

ORGANIZATORJI