,

ŠE VEDNO ŠTEJETE (PRAZNIČNE) KILOGRAME?!

Izguba kilogramov je merilo ‘uspeha’, do katerega pridete s pravilno prehrano in treningi, vendar velikokrat zavaja…maščobna in mišična masa se namreč razlikujeta po gostoti, viskoznosti in specifični teži, zato kilogram maščevja na vas ni videti enako kot kilogram mišičja.

Prav tako so lahko na novo »pridobljeni« kilogrami posledica polnjenja glikogenskih zalog, latentne vode ali tiste, ki je posledica celične volumenizacije zaradi različnih športnih dodatkov. Žal je enaka zgodba tudi pri hujšanju, prvi kilogrami bodo posledica izgube vode in praznih glikogenskih zalog, šele nato pa boste začeli izgubljati »obseg« maščobnih celic, za kar vam lahko na Fitnes FORMA pomagamo s pravilno sestavljenim treningom in jedilnikom.

Za merilo raje uporabljajte ogledalo ali svoje najljubše kavbojke, do takrat pa pridno trenirajte in se nam pridružite na Fitnes FORMA, saj krepilna vadba za moč pomaga k oblikovanju postave in želenemu mišičnemu tonusu, ki ga dosežete veliko lažje kot s kardio vadbo. Ne pozabite torej, da si niso vsi kilogrami enaki, tako kot ni vsaka kalorija enaka drugi in tako kot različne vadbe učinkujejo različno, čeprav večinoma pozitivno.

maščobna vs mišična masa