Šport: Hard enduro, motocross

Kdo je Simon Marčič? Je Mariborčan star 33 let. V javnosti postaja znan kot terenski motociklist saj se zraven tekmovanja v državnem in evropskem pokalu v enduru, udeležuje tudi Dakar Rally-ja. Po izobrazbi je strojni inženir. Kot asistent pri predmetu Motorji z notranjim izgorevanjem je zaposlen na Fakulteti za energetiko. Zraven ekstremnih športov se rad poda tudi v gore, kolesari in deska.

Z besedo športnik razumemo nekoga, ki polprofesionalno ali poklicno nastopa v določenem športu in k temu posledično sodijo tudi poškodbe, ki jih lahko preprečimo ali zmanjšamo verjetnost za njihov nastanek, vendar zgolj ob pravilni vadbi.
Le-ta pomeni združevanje različnih komponent treninga, ki so nujni za doseganje rezultatov.Poškodbe pri extremnih športih s katerimi se ukvarja Simon Marčič, žal pogoste in velikokrat neizbežne.
 Športniki tako potrebujejo ciljno usmerjene treninge funkcionalne hipertrofije, ki omogoča rast mišic v takšni smeri in obliki, kot jih športnik za svoj namen potrebuje.
Z znanjem, trudom in celovito obravnavo, je lahko polprofesionalni športnik vsak, ki je pripravljen na izziv. Kdor pa ni, pa lahko pri nas dobi najboljšo podporo, ki jo nudimo tudi ostalim poklicnim športnikom.
Simon Marčič

Sicer pa treniram s Pro-FIT Team  trenerjem Jeryem že nekaj let. Všeč mi je individualni pristop in to da se poglobi v vsak kompleksen problem. Zaradi poškodb, ki so pri vrhunskem športu del vsakdana, je potreben multidisciplinarni pristop, česar se pri Pro-FIT Team zelo zavedajo. Profesionalen pristop, kup znanja in nasvetov, motivacija in treningi na najvišjem nivoju so faktorji zaradi katerih vam toplo priporočam Pro-FIT Team.

Simon MarčičEkstremni športnik, Rally Dakar

Priljubljeni članki

Priljubljeni recepti

keto-čokoladne-tortice
SLEDI NA FB
SLEDI NA INSTAGRAMU