Špela in Nejc

Šport: Gimnastika

Na posnetku vidimo odsek treninga za športnike. Z besedo športnik razumemo nekoga, ki polprofesionalno ali poklicno nastopa v določenem športu in k temu posledično sodijo tudi poškodbe, ki jih lahko preprečimo ali zmanjšamo verjetnost za njihov nastanek, vendar zgolj ob pravilni vadbi.
Le-ta pomeni združevanje različnih komponent treninga, kot so motorične sposobnosti z gibljivostjo, vzdržljivost v moči, izometrične vaje, ki omogočajo statične položaje v gimnastiki in predvsem elementi moči in eksplozivnosti, ki so nujni za uspešne nastope.
Športniki prav tako potrebujejo ciljno usmerjene treninge funkcionalne hipertrofije, ki omogoča rast mišic v takšni smeri in obliki, kot jih športnik za svoj namen potrebuje. Vse to smo združili z učinkovito prehrano, ki sestoji iz manjšega vnosa ogljikovih hidratov in adaptacije na pridobivanje energije iz maščob in ustreznih aminokislin.
Z znanjem, trudom in celovito obravnavo, je lahko polprofesionalni športnik vsak, ki je pripravljen na izziv. Kdor pa ni, pa lahko pri nas dobi najboljšo podporo, ki jo nudimo tudi ostalim poklicnim športnikom.

Kaj mi omogoča Pro-FIT Team? Oglejte si naš videoprispevek.