KVINOJINA PIZZA Z MOZZARELO

KVINOJINA FIT PIZZA RECEPT

SESTAVINE:

 

Za testo:
200g kvinoje (v vodi namočene čez noč)
3 žlice olivnega olja
2 jajci
1 čajna žlička sode bikarbone
Ščepec sušenega timijana
Ščepec himalajske soli in popra
Poljubni sir

 

Za omako:
1 zrel paradižnik
Ščepec himalajske soli in popra
1 čajna žlička suhega origana
Bazilika

 

Za nadev:
Rezine pršuta
Rezine poljubnega sira (kozji sir, mozzarela, gavda)
Rdeča čebula
1/2 bučke
Bazilika
Rukola

 

PRIPRAVA:

Kuhano ohlajeno kvinojo zmešamo v mikserju/blenderju, če le-tega nimamo, si pomagamo s paličnim mešalnikom. Kvinoji dodamo še jajca, sodo in začimbe ter premešamo. Zmes postane dokaj tekoča (ni kot klasično testo za pico). Okrogel teflonski pekač dobro namastimo z oljčnim oljem in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Po vrhu potresemo polovico pripravljenega naribanega sira.

V predhodno segreto pečico na 200°C damo naše testo za pico in ga pečemo 10-15min na eni strani, vmes testo obrnemo in ponovno 10min pečemo na drugi strani. Bodite zelo previdni med obračanjem testa, naj se vam ne mudi.

Medtem ko se peče testo, pripravimo omako. Zrel paradižnik očistimo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo zelišča in začimbe. Ko sta obe strani testa enakomerno spečeni ga vzamemo iz pečice in nadaljujemo s sestavljanjem naše pice, dodamo poljubne količine zgoraj naštetih sestavin.

Nato vse skupaj ponovno damo v pečico na 180°C za 10 min. Pečeno pico le še potresemo s svežo baziliko in rukolo, nato je pripravljena za postrežbo.

 

Priljubljeni recepti

keto-čokoladne-tortice

Priljubljeni članki