,

“SKINNY” RULADA

Sestavine:
– 8 celih jajc
– 70 g arašidovega masla (HERKUL trgovina s športno prehrano in opremo )
– 7 žlic pravega kakava
– Xucker sladilo (HERKUL trgovina s športno prehrano in opremo )
– Ščepec soli
– 1 manjša skodelica čokoladnih koščkov (HERKUL trgovina s športno prehrano in opremo )
– 2 ščepca zmlete BIO burbonske vanilije
– 2 žlici navadne turške kave
– 150 g mascarpone sira/lahke skute
– 2,5 dl sladke smetane

Postopek:
Ločimo vseh 8 rumenjakov in beljakov. Iz beljakov naredimo trd sneg. Rumenjakom dodamo sladilo in jih penasto vmešamo. Dodamo kakav in sol, skuhano in ohlajeno kavo ter burbonsko vanilijo in vse skupaj dobro premešamo. V zmes počasi dodajamo sneg in mešamo, da nastane gladka zmes. Pekač obložimo z peki papirjem, nanj posujemo malo kakava ( da se zmes ne prime) in prelijemo zmes. Pečemo približno 20 min, na 180°C.
Vmes si pripravimo površino, kamor bomo “prevrnili” biskvit. Najbolje je, če si na mizo razgrnemo večjo kuhinjsko krpo in nanjo posujemo kakav. Biskvit zvijemo, tako da nastane tulec in pustimo, da se popolnoma ohladi. Vmes pripravimo kremo.
V posodi skupaj zmešamo arašidovo maslo in mascarpone sir, dodamo sladilo in dobro premešamo. Nato postopoma dodajamo malo vanilije in približno 1 dl tekoče sladke smetane, da dobimo gosto in gladko kremo. Na koncu v kremo dodamo še čokoladne koščke.
Ostane nam samo še to, da sestavimo našo rulado. Ohlajen biskvit najprej razvijemo, ga enakomerno namažemo s kremo in zvijemo. Premažemo ga s čokoladnim ganachejem (stopimo čokolado in dodamo preostanek sladke smetane) in po želji okrasimo s čokoladnimi koščki, naribanim kokosom ali s kokosom/mandlji v lističih.

Dober tek!

Pro-FIT Team